Bianca Schlotter
Bianca Schlotter
Virksomhed

Bianca Schlotter: Hvad får dig i gang kl. 7:51?

Vi holder verden i gang med den nyeste hydraulikdrev- og styringsteknologi, men det er folkene her hos Bosch Rexroth, der får det til at ske på daglig basis. Derfor vil vi gerne give dig et indblik i motivationen hos folk, der hver morgen står op for at arbejde for os i meget forskellige roller i hele Bosch Rexroth. Deres engagement giver ny mening til vores slogan "We move You Win".

Hej Bianca, inspektør i afdelingen for produktion og montage samt funktionstest af hydraliske enheder på vores fabrik i Elchingen, hvad får dig i gang kl. 7:51 om morgenen?

Efter gymnasiet kom Bianca i lære som industrimekaniker med speciale i maskiner og fabriksteknik. Da hun var færdig med sin lærlingetid, tog hun en efteruddannelse for at blive værkfører inden for metal.

1. Hvad er dit job hos Bosch Rexroth, og hvordan ser en helt almindelig arbejdsdag ud for dig?

Mit job består i at samle hydrauliske enheder, som jeg modtager fra samlebåndet, på prøvebænken. Jeg foretager derefter kundespecifikke justeringer af disse enheder og kontrollerer dem ved hjælp af vores testprogram. Hvis alle numre stemmer overens, og delene består testen, sendes enhederne til næste afdeling til videre behandling. Disse hydrauliske enheder sættes blandt andet i gravemaskiner og landbrugsmaskiner.

2. Hvad var din motivation for at søge job hos os?

Mens jeg stadig gik i gymnasiet, var jeg i en uges praktik hos Bosch Rexroth her i Elchingen. Jeg var imponeret over al den viden, jeg fik på uddannelsesværkstedet og i produktionen. Medarbejderne, som jeg lærte at kende var flinke og jeg nød arbejdet. Jeg var også fascineret af de indbyrdes forbindelser i sådan en stor virksomhed. Derudover var der mange af mine bekendte, der anbefalede mig Bosch Rexroth som arbejdsgiver, og jeg synes hydraulik er spændende, især de mange forskellige produkter.

3. Vi er en global virksomhed - hvordan forbinder dit job dig med andre kolleger hos Bosch Rexroth? Hvad værdsætter du mest, når du tænker på dine kolleger?

Jeg har meget kontakt med mine kolleger her på stedet, alle er hjælpsomme og meget kollegiale. Vi har et velfungerende team, det vil sige at alle hjælper alle og alle har idéer, vi behandler hinanden med respekt og jeg er fuldt ud accepteret som kvinde blandt mange mandlige kolleger.

4. Arbejdssituationen har ændret sig rigtigt meget for mange mennesker på grund af corona-pandemien. Hvordan formår du at holde kontakten med kollegerne på trods af alt dette?

Vores ledere sørger for, at der udveksles information mellem skiftene. Selvom vi nu arbejder med forskudte vagter, så du møder ikke næste og forrige vagt, så er vi stadig et team. Team Rexroth.

5. Bosch Rexroth er innovationsdrevet og er på forkant med alt, hvad vi gør. Hvad bidrager du i dit job med til dette i forhold til teknologi og innovation?

Jeg tester blandt andet prototyper og er derfor med, når der skabes nyudviklede produkter til markedet.

6. Føler du, at du bliver tildelt forskellige og spændende udfordringer i dit job?

Ja, jeg arbejder med en masse forskellige enheder, der har mange ekstra funktioner. De dele, jeg tester, er meget forskellige, og det gør mit job spændende.

7. Hvad kan du særligt godt lide ved dit job?

Jeg kan især godt lide de forskelligartede opgaver, og det at jeg har min egen arbejdsplads, men stadig arbejder i et team. Jobbet er aldrig kedeligt. På prøvebænken skal jeg prøve at finde ud af, hvad der er galt, når noget ikke virker.

8. Hvad tænker du om balancen mellem arbejde og privatliv hos Bosch Rexroth? Hvor fleksibel er du i forhold til at balancere dit privatliv og dit arbejdsliv?

Når man arbejder i skift, kan det nogle gange være svært at holde private aftaler. Mine arbejdstider ligger fast hver uge, og så kan jeg indrette mig derefter.

9. Hvilke egenskaber skal du have for at kunne udføre dit arbejde?

Man bør være teknisk interesseret, kunne forstå sammenhængene, kunne lide at gå i arbejdstøj og arbejde præcist, omhyggeligt og rent. Derudover skal man være velorganiseret og kunne arbejde struktureret, og man skal være der for teamet.

10. Hvilke efteruddannelses- og udviklingsmuligheder har du fået indtil nu, og hvordan har de hjulpet dig med at nå dit fulde potentiale?

Jeg har deltaget i meget interessante produktefteruddannelseskurser. Jeg gennemførte også min uddannelse som overværkfører (for egen regning), og i den periode var jeg fritstillet af Bosch Rexroth, men blev lovet genansættelse.

11. Hvilke værdier / Bosch-værdier betyder mest for dig?

Følgende værdier betyder mest for mig:

Lighed, Accept og Tolerance, Teamwork, Miljøbeskyttelse.

12. Vi ønsker at give vores medarbejdere muligheden for ikke kun at fremme deres egne karrierer, men også for at ændre verden. Hvor er dit arbejde hos Bosch Rexroth med til at gøre verden lidt bedre?

Vi udvikler nye innovative produkter og bruger blandt andet miljøvenlige hydraulikolier. Gennem konstant videreudvikling forbedrer vi konstant og bæredygtigt vores produkter.

13. Hvilke resultater er du mest stolt af fra din tid hos Bosch Rexroth?

Jeg er stolt af at have gennemført min uddannelse, at jeg er velintegreret og fuldt accepteret, og at jeg allerede som 23-årig er færdig med min uddannelse som overværkfører.

14. Hvordan ser du din fremtidige udvikling i de næste fem år?

Jeg kunne tænke mig en lederrolle og stå i spidsen for et team.

15. Hvis du skulle opsummere dit job hos Bosch Rexroth med tre ord, hvilke tre ord skulle det så være?

Varieret, spændende, udfordrende

16. Ville du anbefale en ven eller en i din familie at gøre karriere hos Bosch Rexroth og hvorfor?

Ja, på trods af skifteholdsarbejdet ville jeg anbefale Bosch Rexroth som arbejdsgiver. Fordi virksomheden er engageret i sine medarbejdere. Jeg ville søge job hos Bosch Rexroth igen, hvis jeg ikke allerede arbejdede her. Ud over alle de positive aspekter, jeg allerede har beskrevet, får man hos Bosch Rexroth en god pensionsordning, og der er gode sundhedsprogrammer.

17. Hvad betyder sloganet "We Move You Win" for dig?

Vi udvikler og producerer, og vores kunder vinder på de gode løsninger. Vi skaber det bedste til vores kunder!

Tak skal du have.

Bianca Schlotter

Bianca Schlotter

Produktionsinspektør

Bosch Rexroth AG.