Smart Function Kit til presning med servopresse, software og servodrev
Smart Function Kit til presning med servopresse, software og servodrev
Lineærteknik

Smart servopresse til højhastighedssamling af køretøjsmotorer

Med Smart Function Kit til presse- og sammenføjningsapplikationer har det italienske maskinindustrifirma S.EL.ME.C. udviklet en meget avanceret servopresse. Det opfylder ikke kun slutkundens krav med hensyn til prespasning og samling når motoren samles – Smart Function Kit imponerer også med sine korte konstruktions- og idriftsættelsestider og sin absolutte procesgennemsigtighed.

I næsten 40 år har det italienske maskinindustrifirma S.EL.ME.C., der ligger i Chieti (Abruzzo), imødekommet de individuelle krav fra en række forskellige sektorer og på meget kort tid udviklet systemer. Graden af intern værdiskabelse er høj, hvilket nødvendiggør højeffektive systemløsninger med nem konstruktion og hurtig idriftsættelse. Bosch Rexroth er firmaets mangeårige løsningspartner – et partnerskab mellem virksomhederne, der går tilbage til grundlæggelsen af S.EL.ME.C.

Smart Function Kit til presning hos S.EL.ME.C.

Servopressen til en bilfabrik udviklet af S.EL.ME.C. er baseret på Smart Function Kit fra Bosch Rexroth.

Mere effektive servopresser

Da der skulle tegnes en elektrisk servopresse til højhastighedssamling på en bilfabrik i Slovakiet, henvendte S.EL.ME.C. sig til Bosch Rexroth. Til at lette den nødvendige prespasning og samling var der behov for et elektromekanisk system til at opnå, visualisere, vurdere og lagre sammenføjningskraften og -afstanden. Teamet hos S.EL.ME.C. var klar over, at Smart Function Kit til presning var den ideelle løsning.

Smart Function Kit til presning i en nøddeskal
Hurtig idriftsættelse sammen med meget avancerede og højtydende komponenter spillede en afgørende rolle for systemets succes!

S.EL.ME.C.

Smart Function Kit til presning

Konstruktion og idriftsættelse på rekordtid

Subsystemet fra Bosch Rexroth kombinerer mekaniske og elektriske komponenter fra Rexroth med intuitiv betjeningssoftware. Ved hjælp af moderne e-værktøjer kan det mekatroniske kit hurtigt og nemt dimensioneres, konfigureres og bestilles online. Drevets parametre indstilles automatisk ved hjælp af den allerede installerede betjeningssoftware. En softwareguide vejleder i løbet af idriftsættelsen, og processer defineres via drag and drop i stedet for at blive programmeret.

Robust, kompakt og brugervenlig servopresse

Selvom S.EL.ME.C. projektet gik i stå som følge af coronavirus-pandemien, blev det alligevel afsluttet blot 12 måneder efter kick-off. Med servopressens pressekraft på op til 30 kN opnås meget korte cyklustider i systemet: Der starter en ny pressecyklus hvert 5,5 sekund.

Absolut procesgennemsigtighed og brugervenlighed

Takket være HTML5-baseret software kan det italienske maskinindustrifirma bruge brugergrænsefladen til servopressen på alle sine enheder. Kraft/vandringskurver evalueres ud fra definerede parametre, og resultaterne gemmes i en intern database. Ved hjælp af den integrerede eksportfunktion kan dataene derefter overføres til analyser og til yderligere optimering.

Fremtidens automatisering

Industrielle automatiseringsløsninger er i alle henseender imponerende, hvis de opfylder brugernes behov i alle produktfaser – fra tegning til after-sale service. For S.EL.ME.C. er Smart Function Kit en ubetinget succes – og endnu et skridt mod fremtidens fabrik.

Oplev Smart Function Kit til presning i videoen:

Forfatter: Simone Engel

Stilling: Product Manager Smart Function Kit for Pressing, Bosch Rexroth AG

Simone Engel, Product Manager Smart Function Kit Pressing, Bosch Rexroth AG